Vinho verde wordt nieuwe zomerdrankje

Foto: Ginnerobot (Flickr)

Volgens de trendwatchers gaat de vinho verde deze zomer de rosé van zijn troon stoten op de Nederlandse markt. Met de frisse en fruitige smaak en het lage alcoholpercentage is het bij uitstek een wijn voor een zwoele zomerdag. Vinho verde, oftewel groene wijn, is een wijn die uitsluitend in Portugal geproduceerd wordt. In het gebied tussen de Douro en de Minho in het noord-westen van het land wordt deze wijn sinds 1908 gemaakt van hoofdzakelijk de witte druivenrassen Loureiro, Alvarinho, Arinto e Trajadura. De wijn heeft niet de naam groen vanwege zijn kleur, maar door het gebruik van nog jonge druiven. Recent vond er een gala plaats om de beste groene wijnen van het land te kiezen. De winnaars waren: Margens Avesso 2008, Quinta de Gomariz Loureiro 2008, Foral de Melgaço Alvarinho 2008, Quinta do Regueiro Alvarinho 2008 e Quinta de Linhares Avesso 2008. Maar naar mijn idee is de rosé groene wijn die je voor een paar euro bij de Lidl in Portugal koopt ook héérlijk!! In Nederland kun je vinho verde kopen bij bijvoorbeeld de HEMA, maar sommige supermarkten verkopen ook de bekende Casal Garcia.

Lees ook:Uitnodiging: kom gratis Portugese wijnen proeven!
Lees ook:Portugese en Spaanse producenten maken Iberische wijn
Lees ook:Kom Portugese wijn proeven bij Casa Arminho
Lees ook:Portugese kerstcadeautjes
Lees ook:De lekkerste sangria

2 reacties op “Vinho verde wordt nieuwe zomerdrankje

 1. Jan Willem van der Aart

  Quinta de Gomariz Vinho Verde Branco Loureiro 2008, consumentenprijs € 7,95 werd uitgeroepen tot een van de vijf Best of Vinho Verde 2009 op het Councurso de Vinhos Verdes 2009 en won ondermeer een gouden medaille op het Concours de Bruxelles 2009.

  Quinta de Gomariz heeft een aantal prachtige Vinho Verdes, soepele frisse witte wijnen met bloemige en citrus aroma’s. Daarnaast ook een Vinho Verde Rosé met aromá’s van aarbeien en frambozen en in de mond een heerlijke smaak van aardbeien en honingmeloen.

  De Quinta de Gomariz Vinho Verde Branco Colheita Seleccionada 2008, consumentenprijs € 8,95 een blend van Alvarinho en Trajudura en de Quinta de Gomariz Vinho Verde Padeiro Rosé 2008, consumentenprijs € 8,95.

  Vinhos Verdes worden koud geserveerd. Het is een heerlijk aperitiefje op een zomeravond en smaakt goed bij seafood, de barbecue, salades en fruitsalades.

  Deze wijnen zijn exclusief voor Nederland bij Casa Arminho Import & groothandel verkrijgbaar.
  (www.casa-arminho.nl)

  Laat de zomer maar komen!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rob van Hegelsom

  Vinho verde rules

  Wij hebben het geluk dat ons guesthouse ‘Borboleta no Monte’ gelegen is IN het Vinho Verde gebied. Echt omsingeld door wijnhuizen.
  Kom en ontdek.

  Groeten uit Noord Portugal

  Guesthouse ‘Borboleta no Monte’
  http://www.borboletanomonte.eu

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.