Zelf maken: Espetada Madeirense

Het meest typische gerecht van het eiland Madeira is de Espetada da Madeira. Deze vleesspies is door de manier van kruiden overheerlijk en een goede tip nu de barbecue weer eens aan kan!

Snijd 800 gram rundvlees (rugstuk!!) in stukjes en breng op smaak met 6 gesnipperde knoflooktenen, 1 blaadje laurier en een klein beetje zout. Laat een uur of twee staan, zodat het vlees goed op smaak komt. Spies de stukjes vlees bij voorkeur op lauriertakken, maar als het niet anders kan op een gewone spies. Wrijf goed in met grof zeezout. Laat het vlees daarna gaar worden op de barbecue. Sla na afloop het overtollige zout van de spies en wrijf het vlees in met boter.

De spiezen worden in Portugal verticaal geserveerd in een speciale houder. In het geval van de Espetada Madeirense kun je Portugees brood op een bordje onder de spies leggen wat daardoor wordt doordrenkt met de heerlijke jus die van de spies lekt!

Lees ook:Zelf maken: Kip Piri Piri
Lees ook:Zelf maken: Bacalhau com Natas
Lees ook:Zelf maken: Petisco de Moelas
Lees ook:Zelf maken: Rissóis de Camarão
Lees ook:Minder zout in Portugees brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.