Wijn uit een ecologische fles

De Portugese Adega da Ervideira is een pionier als het gaat om ecologisch verantwoord wijn produceren. Al jaren zoeken ze continu naar nieuwe middelen om het produktieproces zoveel mogelijk milieuvriendelijk te laten verlopen. De nieuwste toepassing is de zogenaamde Bordalesa Eco, oftewel de ecologische fles waarin de wijn vanaf nu verkocht zal worden. De fles is identiek aan de voorgaande flessen, behalve dat hij voor 90% bestaat uit gerecycled glas. Het enige verschil is dat de fles hierdoor 6% lichter is geworden én natuurlijk een stuk milieuvriendelijker.

De Adega da Ervideira ligt bij de plaats Vendinha (Évora, Alentejo) en bestaat uit 160 hectare wijngaarden. Vóór de introductie van de ecologische fles werd er al geproduceerd zonder chemische middelen te gebruiken, werden de verpakkingsdozen van gerecycled materiaal gemaakt en werd er een speciaal water-hergebruik-systeem aangelegd. Je kunt de adega bezoeken en de wijnen proeven. Meer info hierover op de site.

Lees ook:Kurkmobiel tourt door Noord-Amerika
Lees ook:Uit eten duur? Neem je eigen wijn mee!
Lees ook:Een gratis diamant bij een flesje wijn
Lees ook:“Yes we can”-wijn verovert Amerika
Lees ook:Wijnfles nu ook leesbaar voor blinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.