Een gratis diamant bij een flesje wijn

José Maria da Fonseca richtte 175 jaar geleden het bedrijf “José Maria da Fonseca Vinhos, S.A.” op. Hiermee is het de oudste producent van tafelwijnen en Setúbal Moscatel in Portugal. Om dit te vieren wordt bij 175 flessen Periquita een echte diamant cadeau gedaan. Het is wel een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg, want in totaal zijn er 155.400 flessen in de verkoop, maar als je toch een flesje Periquita nuttigt, gooi dan niet de kurk weg zonder te kijken wat er op staat. Als je “vale 1 diamante” ziet staan ben je namelijk één van de gelukkige winnaars.

Het bedrijf José Maria da Fonseca maakt naast de Periquita bijvoorbeeld ook de wijn Lancers, één van de weinige Portugese wijnen die je in Nederland regelmatig tegenkomt. Van de Lancers rosé verscheen afgelopen augustus de allereerste alchoholvrije wijn. De druiven voor de wijnproductie komen van verschillende wijngaarden in de regio Setúbal en de Alentejo. Neem een kijkje op de website om meer te weten te komen over deze belangrijke Portugese wijnproducent. Je kunt een virtuele tour maken door het bedrijf, informatie vinden over rondleidingen door de wijnkelders en een overzicht van alle wijnen.

Lees ook:Veiling van zeldzame wijnen
Lees ook:“Yes we can”-wijn verovert Amerika
Lees ook:Portugese en Spaanse producenten maken Iberische wijn
Lees ook:Portugese wijn proeven in Leeuwarden
Lees ook:Wijn uit een ecologische fles

Eén reactie op “Een gratis diamant bij een flesje wijn

  1. Joost Jacobs

    En Herdade Do Esporao dan? Daar komen ook zeer goede wijnen vandaag. De reservas vind ik heerlijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.