De strijd van de traditionele kurk

Steeds meer wijnflessen zijn tegenwoordig afgesloten met een schroefdop of met een kurk van kunststof. Voor Portugal, waar kurk een zeer belangrijk exportproduct is, is dit geen gunstige ontwikkeling. Maar ook de consumenten zijn niet altijd blij. Sommige mensen zeggen dat de kurk van invloed is op de smaak van de wijn.

Om de “kurk van echte kurk” te redden is er een actie begonnen onder de naam “ecological cork“. De naam zegt het al: een grote nadruk wordt gelegd op het milieuvriendelijke karakter van de echte kurk, maar ook de socio-economische factoren worden niet vergeten. Denk alleen maar aan het grote aantal arbeidsplaatsen in de kurkindustrie. De organisatie is een handtekeningenactie gestart, waarin de deelnemers niet tekenen voor het gebruik van de “kurk van echte kurk”, maar waarin wordt opgeroepen om in ieder geval vóór aankoop van de fles al te kunnen zien om welk soort kurk het gaat. Nu zie je vaak pas als je de wikkel er afhaalt met welk type je te maken hebt. Ecological cork wil dat de consument minimaal de keuze moet hebben. Als ook jij wilt weten of je van doen hebt met een kurk van echte kurk teken dan deze petitie.

Lees ook:Kurkmobiel tourt door Noord-Amerika
Lees ook:Bescherm je iPad met kurk
Lees ook:De bloemen van Madeira
Lees ook:Portugees finalist bij Guggenheim wedstrijd
Lees ook:President roept Portugezen op te gaan stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.