Sagres brengt bierfles met kurk

Het Portugese biermerk Sagres heeft het allereerste Portugese bier in een fles met kurk op de markt gebracht. De speciale editie van de Sagres Bohemia Reserva 1835 lijkt op het eerste gezicht meer op een fles champagne, maar is een uniek collectors item voor bierliefhebbers. De 75 cl fles kun je in de Portugese supermarkten kopen en in sommige restaurants bestellen. Het elegante uiterlijk van de fles en de verpakking maken dit bier ook bij uitstek geschikt om als cadeau aan te bieden.

Sagres is één van de biermerken die zijn ondergebracht bij de Sociedade Central de Cervejas e Bebidas (SCC). Hierin zijn enkele van de belangrijkste traditionele bierbrouwerijen van Lissabon bijeengebracht. Het recept van de Sagres Bohemia 1835 stamt af van het originele recept dat gebruikt werd in het klooster van Trindade en is dan ook een eerbetoon aan de vroegere biermeesters.

Lees ook:Wijnfles nu ook leesbaar voor blinden
Lees ook:Wijn uit een ecologische fles
Lees ook:Eerste pousada van Porto opent deuren
Lees ook:De drankjes van Madeira
Lees ook:Slakkenfestival in Algarve

Eén reactie op “Sagres brengt bierfles met kurk

  1. Theo

    Zo zie je maar weer dat je heel modern kunt zijn met iets dat enkele jaren geleden uit gebruik is geraakt door produkt innovatie. Vroeger hadden de meeste bierflessen een kurk, maar door de invoering van de goedkopere en meer geschikte kroondop was deze bijna uit de schappen verdwenen. Waarschijnlijk kunnen we dus over een aantal jaren ook de beugelfles weer als ‘nieuw’ ontwerp mogen ontvangen. Ik zou wel graag dit biertje eens proeven!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.