Traditionele smaken in Évora

Voor de zevende keer op rij organiseert de gemeente Évora de Rota de Sabores Tradicionais, oftewel de Route van de Traditionele Smaken. Dit evenement is enerzijds bedoeld om bezoekers te overtuigen van het belang van de traditionele keuken, maar anderzijds ook om de authentieke Alentejaanse keuken in stand te houden. Het evenement wordt georganiseerd van januari tot en met mei en iedere maand staat een bij die tijd horend gerecht centraal. Deze maand is dat de jachtschotel, in februari het varkensvlees, in maart staat soep centraal, in april lamsvlees en de route wordt afgesloten met zoetigheden in mei. Vierentwintig restaurants en vijf gourmetwinkels doen mee aan het evenement. Voor meer info zie deze link (in Portugees).

Lees ook:Goedkoop slapen in Porto
Lees ook:Paastip: Prova do Folar in Guia
Lees ook:Festas de Lisboa: Festival da Máscara Ibérica
Lees ook:De maand van de lamprei
Lees ook:Treinreis: bloeiende amandelbomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.