Favoriete restaurants: Mercearia in Porto

Het is de meest voor de hand liggende plek om te dineren, dus het trekt veel toeristen, maar het uitzicht is dan ook fantastisch. Ik heb het over de Cais da Ribeira van Porto, oftewel de boulevard langs de Douro rivier, uitkijkend op de porthuizen van Vila Nova da Gaia. Je vind er tal van restaurants die de moeite waard zijn, maar in dit geval wilde ik speciaal Restaurante Mercearia noemen.

Het interieur van Mercearia is traditioneel met veel donker hout en een rustieke sfeer. In deze marisqueria vind je een ruime keus aan zeevruchten, maar uiteraard staat er ook volop vis en vlees op het menu. Zoals in elk Portugees restaurant doe je er goed aan niet zelfstandig een vis van de kaart te kiezen, maar te vragen welke vis ze vers hebben. Daarmee kan het eigenlijk niet mis gaan. Natuurlijk serveert  Mercearia ook “hemelse” nagerechten, zoals Natas do Céu of Toucinho do Céu.

Als je geluk hebt is nog één van de twee tafeltjes vrij in het erkertje op de eerste verdieping. Het is een prachtige romantische plekje, met uitzicht over de Douro. De obers zullen ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt en zullen je ook alles over de stad vertellen als je dat leuk vindt (en zij de tijd hebben natuurlijk). In de koude maanden van het jaar zal het buiten het weekend rustig zijn in de restaurants aan de Cais da Ribeira, maar het gaat tenslotte om het eten. En gelukkig is dat ook lekker als er weinig andere gasten te vinden zijn.

Restaurante-Marisqueria MERCEARIA
Rua Cais da Ribeira N32/33A
Porto
00351- 222 004 389

Lees ook:De bloemenmarkt van Lissabon
Lees ook:Goedkoop weekendje weg: Porto
Lees ook:De serenade van de tandheelkunde studenten
Lees ook:Festa de São João in Porto
Lees ook:Feesten in de Baixa van Porto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.