Zelf maken: Bacalhau com Natas

Ik heb het moeten nakijken in mijn voorgaande berichten, maar het is echt waar: ik heb het nog geen enkele keer over een bacalhau recept gehad. Zeer vreemd voor een blog over een land waar je voor elke dag van het jaar een andere bacalhau maaltijd op tafel kan zetten. De hoogste tijd dus, en dan maar meteen mijn eigen favoriet: bacalhau com natas. Niet de meest gezonde optie, maar wel erg lekker!

Zoals altijd bij bacalhau moet je begin de vis te ontzouten. Dit doe je door 600 gram bacalhau in een bak met water te weken. Ververs het water een aantal malen per dag om het zout er goed uit te krijgen. Het is raadzaam dit gedurende een hele dag (of twee) te doen!

Verwarm de oven op 220 graden. Laat de bacalhau koken in schoon water, totdat het uiteen is gevallen. Zorg ervoor dat je eventuele graten verwijderd. Snijd twee middelgrote uien in ringen en een halve kilo aardappelen in dunne reepjes (en julienne). Frituur de aardappelreepjes net totdat de olie kookt. Laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de gesneden uien in olijfolie en voeg als ze glazig worden de bacalhau en aardappelen toe.

Verwarm in een andere pan 30 gram boter en 30 gram bloem en roer goed door. Voeg langzaam 1,5 dl melk toe en breng langzaam en onder voortdurend roeren aan de kook. Haal van het vuur en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe (zout afhankelijk van hoe lang je de bacalhau hebt geweekt!) en een pakje kookroom. Roer tot een romige massa ontstaat. Voeg een losgeslagen eidooier, sap van 1/4 citroen, een theelepel mosterd en een eetlepel paneermeel toe.

Vet een ovenschaal in met boter en doe hierin het ui-bacalhau-aardappel mengsel en bedek met de roomsaus. Laat rond de 10-15 minuten in de oven staan.

Smakelijk!

Lees ook:Glühwein op z´n Portugees
Lees ook:Zelf maken: Lombo de Porco com Castanhas
Lees ook:Zelf maken: Camarão com Cerveja
Lees ook:Zelf maken: Toucinho do Céu
Lees ook:Zelf maken: Cabrito Assado

2 reacties op “Zelf maken: Bacalhau com Natas

  1. Sonia

    IKheb bacalhau com natas voor de eerste keer gegeten, was vorig jaar in Kaapverdie, ik het is héérlijk, en morgen wil ik zelf gaan proberen,ik hoop dat het lukt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. shakeitup

    dankjewel!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.