De Portugese bakker in Lissabon

Weer een leuke nieuwe winkel erbij in Lissabon! Dit keer een bakkerij, namelijk de “Padaria Portuguesa“. Hier worden op traditionele wijze allerlei soorten brood, koekjes en cake gebakken. Er zijn alleen al meer dan dertig soorten brood te koop, variërend in deeg, vorm en vulling. Je vindt er bijvoorbeeld de typische broa de milho gevuld met chouriço de porco preto, maar ook meer “universele” broodjes, zoals het broodje zalm. De pastel de nata ontbreekt vanzelfsprekend evenmin en de Berliner bol heeft heerlijke zelfgemaakte room.

Je kunt bij de Padaria Portuguesa terecht van 08.00 tot 20.00 uur. Verschillende keren per dag wordt het brood vers binnengebracht vanuit de eigen “fabriek” in Samora Correia. Je kunt iets lekkers meenemen naar huis, of een ontbijtje, lunch of snack in de winkel of op het terras nuttigen. Het interieur is modern en wordt aangekleed met Portugese spreekwoorden op de wanden.

Je vindt deze Portugese bakker aan de Avenida João XXI in Lissabon (de wijk Areeiro, vlakbij het Campo Pequeno), maar het duurt ongetwijfeld niet lang voordat je deze winkel op veel meer plaatsen in het land zult tegenkomen. De eigenaren hopen namelijk een Portugese versie van het populaire Starbucks te kunnen creëren.

Meer info via facebook.

Lees ook:Heerlijk retro in Lissabon
Lees ook:Een drankje met een blikje tonijn?
Lees ook:Heel veel hoeden en petten
Lees ook:Het verhaal van de Portugese trottoirs
Lees ook:“Een witte broek in januari duidt op geldgebrek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.