Hamburgers en milkshakes

Ben je klaar met de sardientjes, chouriços en andere traditionele Portugese gerechten? Wil je gewoon een ordinaire hamburger? Dat kan natuurlijk ook. En dan heb ik het niet over de grote gele M die je – net als overal ter wereld-  in elke Portugese stad vindt, maar over iets originelere Amerikaanse restaurants. Een paar suggesties:

- Voor wie in het befaamde Albufeira vertoefd is de American Diner een welkome afwisseling na de Portugese restaurants en Nederlandse snacktenten. Een Amerikaans interieur én menukaart. De American Diner vind je op twee plaatsen in de wijk Praia da Oura: één aan het bovenste deel van de Strip (Avenida Dr. Francisco Sá Carneiro) en één aan de Estrada de Santa Eulália, die parallel loopt aan de Strip.

- In Lissabon moet je zonder twijfel naar “The Great American Disaster“. Dit restaurant biedt dagelijks tussen 12 uur en 24 uur allerlei Amerikaanse klassiekers in een typisch Amerikaanse sfeer, die in elk klein detail terugkomen.Op het Marquês de Pombal plein.

- Ook in Lissabon, op het terrein van de Expo ´98, vind je restaurant “The Fifties“. Ook hier weer volop Happy Days sfeer.

- Voor wie vooral het eten uit zuidwest Amerika waardeert is Chili´s een goede optie. Naast hamburgers hier ook spareribs, chickenwings, buffalo wings en nachos. En niet altijd pikant trouwens. In de wijk Telheiras in Lissabon.

Lees ook:Goedkoop dineren in Lissabon of Porto
Lees ook:Routetip: rijden langs de Guadiana
Lees ook:Stappen in Albufeira (deel II)
Lees ook:Eerste editie van Lisboa Restaurant Week
Lees ook:Genot voor alle zintuigen in Porto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.