Favoriete restaurants: A Cozinha de Santo Humberto, Évora

Het is bijna kersttijd, dus er moet lekker gegeten worden. Je kunt ervoor kiezen uren in allereerst de supermarkt en vervolgens in de keuken door te brengen, maar misschien is het makkelijker om uit eten te gaan. Deze week daarom een aantal suggesties. Vandaag: A Cozinha de Santo Humberto in Évora

In de Alentejo zijn eindeloos veel geweldige plekken om te eten. Het is het meest rurale district van Portugal en de uitgebreide veeteelt en akkerbouw bieden een ruime keuze aan ingrediënten. Je vindt veel vlees op het menu (denk maar aan het bekende gerecht carne de porco à Alentejana), maar ook veel vis en schaaldieren. Deze worden gevangen in de Atlantische Oceaan, aan de westkant van de Alentejo, maar ook in de Guadiana rivier, die de Alentejo in het oosten scheidt van Spanje. Verder zie je veel geurige kruiden en brood in de Alentejaanse keuken.

Om tussen de vele mogelijkheden toch één restaurant te kiezen heb ik vooral gekeken naar het interieur, want dit wil nog wel eens tegenvallen in de Alentejo (en op veel plekken in Portugal trouwens). TL-licht, papieren tafelkleden en oncomfortabele stoelen zijn meer de regel dan een uitzondering. Restaurant A Cozinha de Santo Humberto is gevestigd in een voormalige adega en kan daarom bijna niet de mist in gaan met het interieur. De historie van het pand wordt aangevuld met traditionele voorwerpen uit de Portugese keuken, zoals koperen ketels en pannen en de jacht.

Een ander voordeel van het restaurant is de ligging. Op slechts een tiental meters van het Praça do Giraldo ligt het middenin het centrum van Évora. Op de kaart vind je traditionele regionale gerechten, zoals de migas com carne de porco en pezinhos de coentrada. De visliefhebber kan kiezen voor de eigen bacalhau à Santo Humberto. Het is een wat duurder restaurant, maar het is tenslotte maar één keer per jaar kerst.

A Cozinha de Santo Humberto
Rua da Moeda 39
Évora
00351 – 266 704 251
Gesloten op donderdagen

Lees ook:Favoriete restaurants: Cozinha da Sé, Braga
Lees ook:Meu Alentejo
Lees ook:Traditionele smaken in Évora
Lees ook:Favoriete restaurants: Clube de Pesca in Albufeira
Lees ook:Favoriete restaurants: Casa da Fonte, Albufeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.