Een drankje met een blikje tonijn?

De Cais do Sodré is het uitgaansgbied van Lissabon waar het pas druk wordt als de cafés in de Bairro Alto hun deuren sluiten. Je vindt er trendy clubs als Roterdão (ja inderdaad, Rotterdam dus), en Musicbox, maar sinds korte tijd ook een heel ander soort horeca etablissement. “Sol e Pesca” is weer zo´n typisch barretje waar je even een drankje móet doen.

Twintig jaar geleden sloot deze voormalige winkel in hengelsport, maar het originele interieur is zoveel mogelijk behouden door architect Henrique Vaz Pato. Nu dient de ruimte als bar, maar ook als conservenwinkel. We kennen allemaal de prachtige gekleurde blikjes met tonijn, inktvis of sardientjes van de Portugese merken Pinhais, Tricana of Ramirez. Deze dienen als decoratie in “Sol e Pesca“, maar zijn eveneens bedoeld voor consumptie. Je kunt een blikje open maken ter plaatse, of ze kopen voor thuis. Net als de conserven zijn alle wijnen Portugees. Het brood uit de Alentejo maakt een typisch Portugese avond helemaal af.

Sol e Pesca
Adres: Rua Nova de Carvalho 14, Lissabon
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 18.00u tot 02.00u

Lees ook:Spulletjes uit grootmoeders tijd
Lees ook:Favoriete restaurants: Clube de Pesca in Albufeira
Lees ook:Opa-en-oma-Dag
Lees ook:Traditionele Portugese producten
Lees ook:Favoriete restaurants: O Farol, Galé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.