De zeventig gastronomische hoogtepunten van Portugal

In februari vertelde ik dat Portugal dit jaar ´s lands “Zeven Gastronomische Wonderen” zal gaan kiezen. Inmiddels is bekend uit welke zeventig kanshebbers de jury de beste eenentwintig mag gaan kiezen, die uiteindelijk aan het oordeel van het grote publiek worden overgeleverd. Dit zijn de zeven categorieën: voorgerechten, soep, vis, zeevruchten, vlees, wild en zoetigheden.

Wat opvalt is dat de Alentejo het best vertegenwoordigd is. Zo vind je de Migas Alentejanas in de categorie vlees en de Açorda à Alentejana onder de soepen. Ik ben zelf zeer tevreden met de Amêijoas a Bulhão Pato, de Caldo Verde en natuurlijk het Pastel de Belém. Of wat te denken van de Queijo Serra da Estrela! Wil je ook vast nadenken over je uiteindelijke stem: zie hier welke gastronomische hoogtepunten voorlopig nog in de race zijn.

Lees ook:De 7 gastronomische wonderen van Portugal
Lees ook:Zelf maken: Amêijoas à Bulhão Pato
Lees ook:Bijna 2 miljoen Portugezen leven van minder dan 414 euro per maand
Lees ook:Douro rivier nog in race voor 7 natuurwonderen
Lees ook:Favoriete restaurants: A Cozinha de Santo Humberto, Évora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.