De komkommers in Portugal

Weet je nog, de eerste keer dat je in Portugal (of Spanje, of veel andere landen) op zoek ging in de supermarkt naar komkommer en het maar niet kon vinden? Logisch, want komkommers zien er in het buitenland niet uit zoals onze lange, gladde exemplaren. In plaats daarvan zijn ze kort en knobbelig.

In Duitsland is een hoop ophef over komkommers uit Spanje die besmet zijn met de gevaarlijke EHEC-bacterie. Er zouden al drie doden het gevolg zijn van “foute” komkommers. De Portugese pers haast zich nu het volk te vertellen dat de Portugese komkommers prima gegeten kunnen worden, want er is geen informatie van Europese, Duitse of Spaanse kant gekomen dat besmette komkommers ook naar Portugal zijn geëxporteerd. De supermarktketen Pingo Doce gaat verder en verzekert alle Portugezen dat de komkommers bij hen uitsluitend uit Portugal zelf komen.

Wie helemaal veilig wil zijn moet in de winkel maar gewoon kiezen voor de pepino holandés, oftewel de Hollandse komkommer. Ons eigen lange, gladde exemplaar is tegenwoordig namelijk in de meeste winkels wel te verkrijgen. Die kun je ten minste ook makkelijk herkennen als zijnde een komkommer.

Lees ook:Portugees erfgoed buiten Portugal
Lees ook:Portugal over enkele jaren zelfvoorzienend in energie
Lees ook:Spanje en Portugal één land?
Lees ook:Vissersfeest in Albufeira
Lees ook:Kersttip voor de kinderen: Óbidos

Eén reactie op “De komkommers in Portugal

  1. vic

    En veel lekkerder dan jullie smakeloze groenten…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.