De zoetwaterwereld onder de loep

-- de otter --

Er zijn over de hele wereld talloze musea en dierentuinen waarin de onderwaterwereld van de grote oceanen centraal staat. Hoe de onderwaterwereld van de zoetwater rivieren en meren er uit ziet wordt lang zo vaak niet onder de aandacht gebracht. Een uitzondering hierop is het Fluviário van Mora, in de Alentejo, een museum wat pas in 2007 haar deuren opende en vorig jaar de prijs voor beste Portugese museum won.

Zowel de flora als de fauna (otters, schildpadden, kikkers en natuurlijk vissen) van de Iberische rivieren en meren komt aan bod. In totaal kun je 73 verschillende dieren bewonderen in het Fluviário. Ook wordt er in een multimedia expositie uitgebreid aandacht besteed aan de relatie tussen de mens en de zoetwaterwereld.

Het Fluviário is geopend van 10.00 tot 17.00 uur (in de zomer tot 19.00 uur) en kost vier euro voor kinderen en zeven euro voor volwassenen.

Lees ook:Museum Portimão wint Europese prijs
Lees ook:Prachtige wandeling in de Algarve: Fonte de Benémola
Lees ook:Voordeelpas voor toeristen in Porto
Lees ook:Dierentuin nodigt blinden uit
Lees ook:Otter Eureka en de tocht met het rugzakje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.