Twee Iberische lynxen geboren

Het is zover: het fokprogramma om de Iberische lynx terug te brengen in de Portugese natuur heeft haar eerste twee baby lynxen opgeleverd. Eind oktober schreef ik over het project in Silves, waarbij Iberische lynxen uit Spanje naar een nieuw reservaat in zuid-Portugal werden gebracht om zich voort te planten. De eerste lynx die naar het Centro Nacional de Reprodução do Lince-Ibérico kwam was het vrouwtje Azahar en zij is nu voor het eerst moeder geworden: 

De welpen, van wie Dragão de vader is, werden op Paaszondag geboren. De Portugese Minister van Natuur en Milieu, Dulce Pássaro, zegt dat dit slechts het begin is. Het centrum hoopt dat er nog veel meer lynxen zullen volgen.

Lees ook:Portugal verwelkomt eerste Iberische lynx
Lees ook:Iberische lynx moet terugkeren in Portugal
Lees ook:Portugese en Spaanse producenten maken Iberische wijn
Lees ook:Meisje geboren in berm langs snelweg
Lees ook:Fadolegende Carlos do Carmo in Paradiso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.