De oudste boom van Portugal

Er zijn vijf mannen nodig om de oudste boom van Portugal te omarmen. Deze olijfboom van maar liefst 2210 jaar oud vinden we in de Algarve, middenin een toeristisch complex. Het waren waarschijnlijk de Grieken of de Romeinen die dit type boom introduceerden in Portugal en misschien zelfs wel deze boom plantten. In het dorp Pedras d´el Rei (Tavira) ligt een gelijknamig bungalowpark, waar tussen huisje 46 en 48 de boom staat.

Deze boom is één van de vijfhonderd bomen in Portugal die een speciale status hebben verworven wegens ouderdom, locatie, zeldzaamheid, of cultuurhistorisch belang. De  “Autoridade Florestal Nacional” beheert deze lijst van zogenaamde “Árvores de Interesse Público” en  streeft naar het behoud van deze bijzondere bomen. Wil je zien waar je nog meer van deze bomen vindt, kijk dan op de website van de AFN.

Lees ook:Rockband plant boom voor elke concertbezoeker
Lees ook:De johannesbroodboom: over cola, goud en chocola
Lees ook:Eucalyptus: de groene petroleum van Portugal
Lees ook:Vuur met vuur bestrijden
Lees ook:Actueel overzicht van de bosbranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.