Slag van São Mamede nagespeeld in Guimarães

Campo de São Mamede

Vandaag wordt in Guimarães herdacht dat 900 jaar geleden de grote Don Afonso Henriques werd geboren. Deze edelman wordt gezien als de stichter van de natie Portugal en was de eerste koning van het land. Ter ere van hem wordt vandaag de slag van São Mamede nagespeeld, naast het kasteel van Guimarães. Op 24 juni 1128 won Afonso Henriques deze beslissende slag van zijn tegenstander: zijn eigen moeder en haar vriend Fernão Peres de Trava, graaf van Galicië. Evenals 881 jaar geleden zullen ook vandaag zowel Portugese als Spaanse ruiters deelnemen aan de slag.

Lees ook:Portugese koningen deel I: O Conquistador
Lees ook:Beter Guimarães dan de Algarve
Lees ook:Guimarães gekozen tot Culturele Hoofdstad van 2012
Lees ook:1500 kilo explosieven in Portugese ETA-woning
Lees ook:Portugese koningen deel XII: O Africano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.