Eerste sterfgeval Mexicaanse griep in Portugal

In Portugal is voor het eerst iemand overleden die besmet was met het H1N1 virus. Het griepvirus was echter niet de doodsoorzaak, want José Maria de Sousa overleed  aan de gevolgen van een sepsis, aldus een woordvoerder van het Hospital de Santo António (HSA). De man werkte al 25 jaar in Frankrijk, waar hij eind juli een operatie had ondergaan wegens buikvliesontsteking. Van deze behandeling was hij nog herstellende toen hij twee dagen na zijn aankomst in Portugal in augustus  opnieuw werd opgenomen in Porto. Niet met griepklachten, maar opnieuw met buikproblemen. Zijn situatie was mede precair door een niertransplantatie die hij veertien jaar geleden had ondergaan.

Ten tijde van de opname waren er geen griepklachten, maar hij werd later toch positief getest op H1N1. In het ziekenhuis waar hij lag werd Mexicaanse griep geconstateerd bij een andere patient en bij een medewerker. Deze zouden beiden echter niet in de buurt van de overleden emigrant zijn gekomen. Hoe hij het virus opliep is dus onzeker.

Lees ook:Tweede geval van virus A (H1N1) bevestigd
Lees ook:Mexicaanse griep: Portugal blijft staan op één besmetting
Lees ook:Nederlandse toeristen lopen Mexicaanse griep op in Portugal
Lees ook:Eerste geval van Mexicaanse griep in Portugal bevestigd
Lees ook:Portugal tweede op lijst van aantallen besmettingen Mexicaanse griep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.