Paniek rond Mexicaanse griep neemt toe

Nadat gisteren een tienjarig jongetje met Mexicaanse griep overleed in Lissabon is de paniek in Portugal toegenomen. Ouders hebben zich massaal met hun kinderen gemeld bij de eerste hulp van verschillende ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen geven aan de toestroom nog nauwelijks aan te kunnen. Duizenden mensen belden de “Linha de Saúde 24″, een telefoonlijn waar mensen terecht kunnen met vragen. Minister van Volksgezondheid Ana Jorge roept ouders en scholen op kalm te blijven. Het zal inderdaad zo zijn dat de komende weken het aantal gevallen van Mexicaanse griep explosief zullen toenemen, dat was al langere tijd bekend, maar het is niet de bedoeling dat iedereen naar de eerste hulp rent, aldus de minister.

Het is de vierde keer dat iemand met H1N1 overlijdt in Portugal. Ook deze keer blijkt dat een combinatie met andere achterliggende gezondheidsproblemen tot het overlijden hebben geleid, want het jongetje bleek hartproblemen te hebben. Het vijfde slachtoffer werd eveneens gisteren geregistreerd. Een vijftigjarige bakker uit de Azoren overleed terwijl hij Mexicaanse griep had. Het is de eerste keer dat er iemand overlijdt op de Azoren, terwijl de eilandengroep vanaf het begin relatief veel gevallen van H1N1 had. Ook deze man bezweek door een combinatie van Mexicaanse griep en andere gezondheidsproblemen.

Lees ook:Vierhonderd kinderen met Mexicaanse griep in dorp met vijf scholen
Lees ook:Gevallen Mexicaanse griep nemen sneller toe
Lees ook:Mexicaanse griep: Portugal blijft staan op één besmetting
Lees ook:Verzekeringen willen niet opdraaien voor kosten Mexicaanse griep
Lees ook:Vooral veel Mexicaanse griep in Algarve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.