Helft van de Portugezen niet naar de tandarts

Een Europees onderzoek naar gebitsverzorging heeft uitgewezen dat slechts 46% van de Portugese bevolking het afgelopen jaar bij de tandarts is geweest. Van de zevenentwintig onderzochte landen scoorde alleen Roemenië nog lager, namelijk 43%. Nederland scoorde het hoogst: hier zag 63% van de bevolking de tandarts.

Het verschil zal voor een deel te maken hebben met de verzekeringskwestie. Je kunt jezelf wel verzekeren voor tandheelkundige zorg, maar deze verzekeringen zijn erg duur. Té duur, aldus de meeste Portugezen. Van de onderzochte Portugezen gaf 90% aan dat er wel degelijk een tandarts in de buurt van hun huis te hebben en dat ze ook makkelijk een afspraak zouden kunnen maken. Hier zit het probleem dus duidelijk niet.

Er wordt vaak gewacht tot het laatste moment. Een kwart van alle tandartsbezoekers ging vanwege een noodgeval. Bijna de helft ging voor controle en 29% liet zijn of haar gebit reinigen. Het onderzoek toonde aan dat Portugal ook hoog scoort op het aantal mensen met een kunstgebit, namelijk 37%. Alleen Roemenië scoort weer hoger met 38%. Er is echter ook goed nieuws: de Portugezen eten het meeste vers fruit van alle Europeanen: 71% eet het regelmatig. Ze eten echter ook veel koekjes, wat minder verstandig is. Hopelijk poetsen de Portugezen goed.

Lees ook:Portugal blijft hoog scoren op integratie van migranten
Lees ook:Ontslagen worden in Portugal zo gek nog niet
Lees ook:Veel tijdelijke contracten in Portugal
Lees ook:Portugezen vertrouwen overheid niet
Lees ook:Portugezen op vakantie in Spanje

Eén reactie op “Helft van de Portugezen niet naar de tandarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.