Op chirurgische vakantie in de Algarve

De online krant Destak publiceerde vandaag een artikel over toeristen in de Algarve die speciaal komen voor chirurgische ingrepen. Volgens de krant is er een groot aantal Britten, Nederlanders en Duitsers aanwezig in de vier privé ziekenhuizen die de Algarve telt, die niet op de wachtlijst willen staan in eigen land, of kiezen voor lagere kosten. Herstellen kan vervolgens lekker in een hotel aan het strand.

De vestigingen van het Hospital Particular do Algarve (met vestigingen in Faro en Alvor) schatten dat tussen de twintig en dertig procent van de patiënten speciaal naar de Algarve komt voor medische behandelingen. De kosten in de Portugese ziekenhuizen zouden dertig tot vijftig procent goedkoper zijn dan in de Noord-Europese landen. Het gaat meestal om ouderen, die in eigen land niet aan bod komen of teveel moeten betalen. Een kleinere groep bestaat echter ook uit jongere patiënten die komen voor esthetische behandelingen als facelifts of borstvergrotingen. Opvallend zijn ook de Britse vrouwen die willen bevallen in de Algarve omdat de (schoon)ouders daar wonen.

De ziekenhuizen varen er wel bij en doen er alles aan om het de toeristen naar de zin te maken. Zo hebben ze bijvoorbeeld de mogelijkheid voor hotelbezoek door de arts of verpleegkundige. Zelf ben ik twee keer opgenomen geweest in Alvor en er is inderdaad weinig te klagen (hoewel je natuurlijk nooit graag in het ziekenhuis bent). De eerste keer had ik een kamer met zeezicht en kabeltelevisie (joepie!) en kreeg ik de heerlijkste vis voorgeschoteld. Geen gek idee dus.

Lees ook:Problemen bij oogbehandeling Algarve
Lees ook:Kliniek biedt schadevergoeding aan slachtoffers oogbehandeling
Lees ook:Vaar mee in boot op zonne-energie
Lees ook:Nieuw ziekenhuis in Algarve
Lees ook:Avro maakt programma over Nederlandse arts in Algarve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.