Wereld Aids Dag: Portugal

Portugal moet bezuinigen, dat zal niemand ontgaan zijn, en één van de getroffen sectoren is de gezondheidszorg. Vandaag, op Wereld Aids Dag, werd echter beloofd dat op de behandeling van HIV-, en aidspatiënten niet zal worden bezuinigd. Staatssecretaris Manuel Pizarro benadrukte dat behandeling even toegankelijk moet blijven als het nu is.

Portugal heeft zeer positieve cijfers als het gaat om het terugdringen van aids en wil zeker geen terugval. In de laatste vier jaren nam het aantal sterfgevallen af met 25%, zijn er vrijwel geen besmettingen meer van moeder op kind en is het aantal nieuwe gevallen met ongeveer de helft afgenomen. Ondanks deze mooie cijfers worden in Portugal nog altijd 22.000 patiënten behandeld voor HIV of aids.

Lees ook:Gevallen Mexicaanse griep nemen sneller toe
Lees ook:Anti Aids commercial wint prijs
Lees ook:Helft van de jongeren woont nog bij ouders
Lees ook:Bijna 2 miljoen Portugezen leven van minder dan 414 euro per maand
Lees ook:Kliniek biedt schadevergoeding aan slachtoffers oogbehandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.