Filmfestival Indielisboa van start gegaan

Voor de zesde maal wordt in Lissabon het filmfestival IndieLisboa georganiseerd, van 23 april tot 3 mei. Het is een internationaal festival voor de onafhankelijke film, oftewel dé plek om kennis te maken met nieuw talent in de filmwereld. Het festival bestaat uit een internationale wedstrijd, een nationale competitie, een muzikaal programma en uiteraard heel veel film.

In deze editie staan twee eregasten centraal: de Duitse regisseur Werner Herzog en de Franse acteur, scenarioschrijver en regisseur Jacques Nolot. Van hen zullen 36 korte films en speelfilms te zien zijn. In totaal dingen 250 films mee naar de vele prijzen die zullen worden uitgereikt in de loop van het festival, zoals beste korte film, beste speelfilm en beste nieuwkomer.

Er zijn zeshonderd gerenommeerde gasten uit binnen- en buitenland uitgenodigd, maar ook jij kunt kaartjes kopen. De films worden in vijf verschillende zalen vertoond: Fórum Lisboa, Cinema São Jorge, Cinema Londres, Cinema City Classic Alvalade en het Auditório do Museu do Oriente.

Alle informatie lees je op de website (en ook in het Engels)

Lees ook:“Morrer como um homem” inzending van Portugal
Lees ook:Vier Portugese shorts op Film Festival Rotterdam
Lees ook:Black Eyed Peas zingen voor Portugees elftal
Lees ook:Vierenzestig Portugese documentaires
Lees ook:Portugese films in Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.