Verfilming boek Fernando Pessoa

Afgelopen weekend werd de film “Os Mistérios de Lisboa (What the tourist should see)” gepresenteerd van de hand van regisseur José Fonseca e Costa. De film is gebaseerd op een reisgids over Lissabon die de beroemde Portugese dichter Fernando Pessoa schreef in het Engels. Het boek werd in 1925 geschreven, maar werd pas in 1988 ontdekt. De film is vooral een eerbetoon aan Pessoa en daarnaast ook een rondreis langs de schatten van de Portugese hoofdstad. De film is Engels gesproken (door acteur Peter Coyote). Alle informatie vind je op de website lisbonfpessoa.com. De trailer van de film zie je in het volgende filmpje:

Lees ook:Fernando Pessoa en de Film der Rusteloosheid
Lees ook:Laatste Manoel de Oliveira te zien in België
Lees ook:The 13th Day: film over verschijning van Fátima
Lees ook:Guimarães gekozen tot Culturele Hoofdstad van 2012
Lees ook:De laatste schaapherders van de Serra da Estrela

0 reacties op “Verfilming boek Fernando Pessoa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.