Paula Rego museum geopend

Paula Rego is een Portugese kunstenares, die lange tijd alleen in Engeland zeer beroemd was. Vandaag opende een museum, gewijd aan haar kunst, in de plaats Cascais en werd duidelijk hoeveel bekendheid ze inmiddels ook in eigen land vergaarde. Portugese media meldden dat het onmogelijk was om iets van de kunstwerken te zien, omdat zo ontzettend veel mensen op de opening waren afgekomen dat alles muurvast stond. Het museum heeft de naam Casa das Histórias gekregen, wat zeer toepasselijk is, omdat Rego´s schilderijen inderdaad uitgebreide vertellingen zijn. Fabels, sprookjes, religieuze verhalen en strips komen veelvuldig terug in het werk.  Ze woont sinds 1976 in Engeland, nadat ze daarvoor ook al gestudeerd had in Londen. Het volgende filmpje is een stukje uit de documentaire Telling Tales van Jake Aukerbach over Paula Rego:

Op bijvoorbeeld bol.com kun je enkele boeken bestellen over deze kunstenares, mocht je interesse gewekt zijn. Wil je het museum bezoeken in Portugal kun je dus terecht in de badplaats Cascais, bij Lissabon. Er zijn 257 werken te bewonderen, waaronder schilderijen, tekeningen en een wandtapijt. Ook zijn er werken bij van Rego´s overleden echtgenoot Victor Willing. Twee keer per jaar wordt een nieuwe tijdelijke expositie geopend. De eerste tijd zal het museum dagelijks geopend zijn van 10.00-22.00 om het grote aantal bezoekers te kunnen verwerken en de entree is gratis. Het gebouw zelf is ook interessant, want het gaat om een bijzonder ontwerp van de architect Eduardo Souto de Moura. Voor alle info kijk je op de website.

Lees ook:Archeologisch museum Vale do Côa klaar
Lees ook:De beste toeristische projecten van 2010
Lees ook:Festas do Mar in Cascais
Lees ook:De zoetwaterwereld onder de loep
Lees ook:Museum Portimão wint Europese prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.