Museum Portimão wint Europese prijs

Jaarlijks reikt de Council of Europe de zogenaamde Museum Prize uit. Voor 2010 viel de keus op het Museu de Portimão. De prijs is bedoeld voor musea die bijdragen aan het behoud en de verspreiding van de Europese cultuur en volgens de Europese Raad was het het museum van Portimão hier goed in geslaagd. Het museum laat de historische relatie tussen de mens en zijn omgeving zien en brengt in het bijzonder het industrieel-historisch erfgoed onder de aandacht. Het museum van Portimão is gevestigd in een voormalige sardientjesfabriek,en deze tak van industrie komt dan ook uitgebreid aan de orde. Meer informatie vind je via deze link.

De Museum Prize wordt al sinds 1977 uitgereikt en het is de tweede keer dat de prijs naar een museum in Portugal gaat. In 2009 was de winnaar trouwens een Nederlands museum: het Zeeuws Museum in Middelburg.

Lees ook:De zoetwaterwereld onder de loep
Lees ook:Opera in Portimão
Lees ook:São Martinho festiviteiten in Portimão
Lees ook:Eerste pousada van Porto opent deuren
Lees ook:Architectuur: Eduardo Souto de Moura wint Pritzker Prize

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.