Paar schoenen verkocht voor half miljoen

Het gigantische paar schoenen, ontworpen door de Portugese kunstenares Joana Vasconselas, is in het Londense veilinghuis Cristie´s voor maar liefst €573.964,- verkocht. De verwachting was dat het kunstwerk ongeveer anderhalve ton zou opbrengen, maar dit werd dus drie keer zoveel.

Het werk draagt de naam “Marilyn”,  en werd vorig jaar gemaakt. Het gaat om een paar reusachtige open pumps, gemaakt van roestvrij stalen pannen en deksels. Het beeldt de dualiteit uit tussen het leven van de vrouw binnenshuis en het imago van de vrouw in het openbaar. Hoewel de pumps verkocht zijn, komen ze in maart terug naar Portugal, als ze worden tentoongesteld in het Museu Berardo in Lissabon.

Lees ook:Portugal herdenkt Amália Rodrigues
Lees ook:Tienermoeder doodgeslagen in leegstaand gebouw
Lees ook:De Portugese tradities van Oud & Nieuw
Lees ook:Vrouw al negen jaar dood in appartement
Lees ook:Portugese koningen deel XV: O Piedoso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.