Lissabon en de Taag

Lissabon en de rivier de Taag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eén van de charmes van de stad is dat je op de meest onverwachte momenten stuit op een prachtig zicht op de blauwe rivier. Door de eeuwen heen is de Tejo van groot economische en cultureel belang geweest voor de stad. Denk maar aan de vele schepen die de Taag bevoeren tijdens de Ontdekkingsreizen of de talrijke fado liederen die de rivier als onderwerp hebben. In de Padrão dos Descubrimentos wordt sinds twee weken de foto expositie “Lisboa à Beira Tejo” tentoongesteld. Hier wordt de belangrijke relatie tussen stad en rivier uitgebeeld in meer dan tweehonderd foto´s. Natuurlijk is het monument aan de Taag hier de perfecte locatie voor.

De expositie duurt nog tot 30 juni. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Lees ook:Dolfijnen in de Taag
Lees ook:Metro van Lissabon stilgelegd door staking
Lees ook:Foto expositie Algarve
Lees ook:Foto expositie Ilha de Moçambique
Lees ook:De mooiste uitzichten op Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.