Tentoonstelling Eduardo Souto de Moura

De winst van de Pritzker Price eerder dit jaar heeft de Portugese architect Eduardo Souto de Moura grote populariteit gebracht. Daar hoort natuurlijk een tentoonstelling rond zijn werk bij, die is opgezet door de architecten Francisco Barata en André Campos. Centraal in de tentoonstelling, “Eduardo Souto de Moura, Concursos 1979-2010“,  staan de inzendingen voor architectuurwedstrijden van Souto de Moura  tussen 1979 en 2010.

Ontwerpen, maquettes, schetsen en fotomateriaal laten zien hoe de architect uit Porto te werk ging en gaat. In totaal komen vijftig van zijn projecten aan bod, waaronder een woonhuis in Japan, een monument ter ere van Humberto Delgado in Porto en musea in Venetie en Jaén. Een bijgaande catalogus laat nog veel meer van de ontwerpen van Souto de Moura zien.

De tentoonstelling is momenteel te zien in de FAUP, de architectuur faculteit van de universiteit van Porto. Tot en met 9 september kun je daar terecht. Voor wie het liever dichter bij huis zoekt kan dezelfde tentoonstelling tussen 1 en 30 oktober zien in het Belgische Kortrijk (waar Souto de Moura het crematorium ontwierp), in de Paardenstallen tussen het Broeimuseum en de Budatoren. De tentoonstelling zal eveneens Italie, Zwitserland en Lissabon aandoen.

Lees ook:Architectuur: Eduardo Souto de Moura wint Pritzker Prize
Lees ook:Modern Lissabon: Parque das Nações
Lees ook:Paula Rego museum geopend
Lees ook:Je baard eraf bij de traditionele barbier
Lees ook:Architectuur: Álvaro Siza Vieira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.