Luisteren naar Portugese geluiden

Vandaag stuitte ik op een bijzondere website van een man met een bijzondere hobby. Luís Antero neemt geluiden op van natuur, steden en mensen in Portugal. Het doel? Geluiden bewaren die dreigen te verdwijnen, zoals het stromen van de rivier, het fluiten van de vogels en de volksverhalen van ouderen of herders.

Hoewel hij ook in Lissabon volop geïnspireerd wordt door de geluiden om hem heen, werkt hij vooral in de Beira Serra en de Serra da Estrela. Hier is traditie en natuur uiteraard volop te vinden. Oorspronkelijk komt hij uit het dorpje Alvoco (Oliveira do Hospital) en daar wil hij in ieder geval alles wat belangrijk is vastleggen, zodat de traditie blijft bestaan en de essentie van het dorp door het simpele beluisteren van geluidsfragmenten duidelijk wordt.

Heb je behoefte aan wat Portugese geluiden? Klik dan snel door naar de website (beperkt Engels).

Lees ook:De alles-in-1-vakantie: Costa da Lisboa
Lees ook:Sesismbra op zoek naar toeristen
Lees ook:Eén van Portugal´s mooiste dorpen: Piódão
Lees ook:Portugese week bij Volksabdij in Ossendrecht
Lees ook:100 jaar oude port ter ere van 100 jaar Manoel de Oliveira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.