Bijzonder slapen in hartje Lissabon

Naast het Nationale Theater, en om de hoek van het Rossio plein ligt het Lisbon Story Guesthouse. Leuk voor iedereen die middenin het centrum wil slapen en meer waarde hecht aan grappige details dan aan luxe.

Als je het hostel binnenkomt word je welkom geheten door een tekst van Jorge Sousa Braga: this city is not city it is an addiction. Een absolute waarheid in het geval van Lissabon. Het hostel heeft een schoenloze loungekamer waar je het ontbijt geserveerd krijgt, je gratis wifi verbinding hebt en cd´s of dvd´s kunt branden. Ook is er een boeken uitwisseling en je kunt er de hele dag relaxen met een (gratis) kopje koffie of thee.

Er zijn negen kamers, elk met hun eigen thema dat gebaseerd is op de stad. In de kamer die de naam Fado draagt vind je bijvoorbeeld een radio uit de jaren ´60 die nog steeds werkt. In de kamer met het thema Licht is alles wit en zorgen de combinatie van licht en de stickers op het raam dat het woord licht in verschillende talen in de kamer wordt geprojecteerd. Aan de sleutel van elke kamer hangt een klein boekje waarin de gasten hun mening over het hostel kunnen opschrijven. Er zijn nog veel meer grappige details te vinden in de kamers, maar het leukst is om het zelf te ontdekken.

Er zijn kamers van 2 tot 4 personen. Sommige kamers klein en niet geschikt voor de claustrofoben onder ons, dus let van tevoren op welke kamer je kiest. De sanitaire voorzieningen moeten altijd gedeeld worden met de andere gasten van het hostel. Er is ook een keuken waar de gasten gezamenlijk gebruik van maken. De prijzen variëren van 50 tot 100 euro per nacht (ontbijt en toeristenbelasting inclusief). Tot 31 maart is er een aanbieding van 10 euro korting per nacht.

Kijk op www.lisbonstoryguesthouse.com

Lees ook:Goedkoop slapen in Porto
Lees ook:Goedkoop weekendje weg: Porto
Lees ook:Drie hostels Lissabon verkozen tot de beste
Lees ook:Eerste low cost design hotel in Porto: Star Inn
Lees ook:Goed(koop) slapen in Braga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.