Oudste vlooienmarkt van Lissabon

Elke dinsdag en zaterdag wordt op het Campo de Santa Clara de Feira da Ladra gehouden. Dit is de oudste vlooienmarkt van de stad, met een oorsprong in de 13e eeuw. De naam , die voor het eerst in de 17e eeuw opdook, betekent Markt van de Dievegge, maar als het goed is zijn de huidige artikelen die worden aangeboden niet gestolen. Je vindt de markt in het deel van de stad wat São Vicente de Fora heet, vlakbij Alfama. Kraampjes of gewoon dekens op de grond stellen zowel tweedehandse als nieuwe artikelen ten toon. Boeken, CD´s, kleding, postzegels, meubels en antiek zijn slechts enkele van de artikelen die te koop worden aangeboden. Afdingen is een goed idee, want het zal je zeker geld besparen. Je kunt er de hele dag terecht, want de markt is geopend van 06.00 uur tot 17.00 uur. En je komt er natuurlijk met tram 28, het leukste vervoersmiddel van de stad.

Lees ook:Wonderen van Sintra: Feira de São Pedro
Lees ook:Wijnfles nu ook leesbaar voor blinden
Lees ook:Spulletjes uit grootmoeders tijd
Lees ook:Duizenden boeken in Eduardo VIII
Lees ook:São Martinho festiviteiten in Portimão

2 reacties op “Oudste vlooienmarkt van Lissabon

 1. Jellie Riemersma

  Leuke tip voor onze klanten! Deze ga ik zeker onthouden!
  Deze site staat al onder m’n favorietenknop! Thanks Willeke!
  Groetjes Jellie

    /   Beantwoorden  / 
 2. Annet

  Lissabon rocks!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.