Genieten van luxe in Portugal

Het britse blad Tadler presenteerde recentelijk zijn nieuwe Spa Guide, waarbij de 101 beste spa´s ter wereld worden genoemd. Dit jaar vinden we één Portugese bijdrage in de lijst, namelijk de spa van het Aquafalls hotel in Vieria do Minho, vlakbij de noordelijke stad Braga. Als je toe bent aan wat ontspanning kun je in deze spa vele faciliteiten vinden: binnen- en buitenzwembaden, ijsfontein, hammam, sauna, douche Vichy, regendouches en een fitness studio. Ook kun je verschillende behandelingen ondergaan,met bijvoorbeeld phyto-aromoatische oliën en hydrotherapie. En uiteraard kun je ook prima slapen in het hotel (vanaf ongeveer 210 euro per nacht bij 2 personen inclusief ontbijt).

Naast de Spa Guide bracht Tadler ook de Travel Guide 2009 uit met de beste 101 hotels van de wereld. In deze lijst vinden we het Lapa Palace in Lissabon. Ook een aanrader dus. Het is een prachtig stukje groen in het midden van de Portugese hoofdstad. Tadler prijst het hotel om zijn traditionele service en traditionele presentatie. Als je van modern houdt moet je hier dus niet zijn. Een tweepersoonskamer heb je vanaf ongeveer 300 euro per nacht, inclusief ontbijt.

Wil je het wat moderner dan kun je kiezen voor het andere hotel in de Tadler lijst, namelijk het Aquapura Douro Valley in Samodães, vlakbij Lamego. Tadler noemt de Douro Vallei het nieuwe Toscane en het Aquapura hotel de vooruitloper op het succes van de regio. Ambitious, exciting en something totally new, zijn de woorden waarmee het hotel wordt beschreven. De prachtige foto´s op de website spreken denk ik voor zich. Reserveren kun je hier vanaf ongeveer 200 euro per nacht voor een tweepersoonskamer met ontbijt.

Lees ook:Eerste low cost design hotel in Porto: Star Inn
Lees ook:De historische stoomtrein van de Douro
Lees ook:Hotel Britania onder beste van de wereld
Lees ook:Een dagje druiven plukken in de Alentejo
Lees ook:Goedkoop slapen in Coimbra

Eén reactie op “Genieten van luxe in Portugal

  1. fitness elastiek

    Een fitness-studio! Dan heb ik mijn fitness elastiek ook niet meer nodig ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.