Naar Lissabon? Koop de Lisboa Card

Mocht je naar Lissabon gaan dan is het aan te raden de Lisboa Card te kopen. Deze kaart koop je voor 24, 48 of 72 uur, waarmee je gratis van het openbaar vervoer kunt gebruik maken en op andere plekken in de stad interessante kortingen krijgt.

In Lissabon zelf betaal je niets voor de metro, de bus, de bekende trams of de Elevadores. Daarnaast kun je ook gratis met de trein op de lijnen Cascais en Sintra. In 26 bezienswaardigheden mag je gratis naar binnen, bijvoorbeeld het Mosteiro dos Jerónimus, het Queluz paleis of het Chiado museum. Op veel andere plekken krijg je korting die kan oplopen tot 50%. De kosten van de kaart heb je er dus in no time uit (als je tenminste van plan was wat cultuur te snuiven). De kosten zijn respectievelijk €16,-/€27,-/€33,50 voor volwassenen. Twee kinderen onder de vijf zijn gratis per volwassene. Kinderen van vijf tot elf jaar betalen €9,50/€14,-/€17,-

Als je voor 31 mei de Lisboa card online bestelt krijg je gratis de Lisboa Shopping Card erbij voor 72 uur. Deze kost normaal €3,70 voor 24 uur en €5,80 voor 72 uur. Bij meer dan 200 winkels in de Baixa, Chiado en de Avenida de Liberdade krijg je kortinge variërend van 5 tot 20% op je aankopen.

Er is nog een derde kortingskaart, namelijk de Lisboa Restaurant Card. Deze is geldig voor 72 uur en geeft je kortingen van minimaal 10% op een maaltijd in één van de 36 aangesloten restaurants. Je kunt hem kopen voor één persoon (€6,15), twee personen (€8,10), of een familie met max. 2 kinderen tot 14 jaar (€10,75). Deze laatste kaart lijkt mij eerlijk gezegd niet zo heel aantrekkelijk, want je moet als je in Lissabon bent vooral kiezen voor het leukste restaurant wat je kunt vinden en niet van het restaurant waar je 10% korting krijgt, maar goed, daar kun je anders over denken.

Je kunt de Cards online kopen via de site van Ask Me Lisboa, maar dan moet je ze vervolgens ophalen bij één van hun kantoren. Je kunt ze ook kopen na aankomst in Lissabon bij één van de toeristenposten. Voor meer informatie over deze kaarten en over Lissabon in het algemeen zie de site van Ask Me Lisboa.

Lees ook:Eerste editie van Lisboa Restaurant Week
Lees ook:Online verse vis bestellen
Lees ook:De historische stoomtrein van de Douro
Lees ook:Festas de Lisboa: Festival da Máscara Ibérica
Lees ook:Goedkoop dineren in Lissabon of Porto

3 reacties op “Naar Lissabon? Koop de Lisboa Card

 1. willekekoerhuis

  Bedankt Joost! En jee, een dag nodig voor een metro kaart…

    /   Beantwoorden  / 
 2. ilse

  we overwegen om een lisboacard aan te schaffen…maar kunnen jullie zeggen wat er precies gratis is en waar je welke korting krijgt?

  Merci!

    /   Beantwoorden  / 
  1. anneke prinsen

   hallo Ilse, ik ga met mijn vriendin 2 juni voor 10 dagen naar Lissabon en kun jij mij inmiddels vertellen of het een goed idee is om zo’n lisboa card aan te schaffen, ik ben momenteel informatie aan het verzamelen en kwam op deze site terecht en zag jouw vraag staan wat eigenlijk ook mijn vraag zou zijn.
   Ik hoop dat je me terug mailt, groeten Anneke Prinsen, alvast hartelijk dank.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.