Je baard eraf bij de traditionele barbier

In Noord Europa is het een zo goed als uitgestorven beroep, maar in Afrika, Azië en veel Mediterrane landen kom je hem nog regelmatig tegen: de traditionele barbier. Mannen die in een oud, klein zaakje met weelderige spiegels en ouderwetse stoelen met vlijmscherpe messen de klanten van hun baard ontdoen of hun snor bijwerken. In Portugal heb je op een aantal plaatsen nog de kans om je onder handen te laten nemen door een dergelijk vakman. Meng je tussen de locals en geniet van het prachtige traditionele interieur in één van de volgende historische zaken:

- Barbearia Matos: in het centrum van Braga, Rua do Souto 21 (zie filmpje hieronder)
- Barbearia Invicta: één van de oudste van Porto, Praça Carlos Alberto 123
- Barbearia Porto: interieur in blauw en wit, Rua Doutor Artur Magalhães Basto 6, Porto
- Barbearia Africana: in de Baixa Pombalina van Lissabon, Rua dos Correeiros 156
- Barbeaira Salão Carmo: zaak uit de jaren ´20 met vijftiger jaren interieur, Calçado do Carmo 5, Lissabon

Barbearia Matos in Braga wordt met sluiting bedreigd. Er zijn plannen voor een nieuw commercieel project in het pand waarin de zaak gevestigd is. Op internet wordt momenteel een handtekeningen actie gehouden om de monumentale winkel te redden en tot op heden is de sluiting uitgesteld, maar je moet dus misschien snel zijn wil je de beelden van het volgende filmpje in levende lijve zien:

Lees ook:Fadolegende Carlos do Carmo in Paradiso
Lees ook:Prijsvraag: win kaarten voor Carlos do Carmo in Paradiso
Lees ook:Maria da Fé zingt 50 jaar fado
Lees ook:Sporting blijft achter bij rest
Lees ook:Landskampioenschap nog niet in handen van Benfica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.