De bloemenmarkt van Lissabon

Het is natuurlijk niet de bloemenmarkt van Amsterdam, maar misschien is het al verrassend genoeg dat Lissabon überhaupt een bloemenmarkt heeft. Ruim een week geleden is de Mercado das Flores heropend in de Mercado da Ribeira, nadat aanvankelijk in 2000 werd bepaald dat er geen plaats meer was voor de bloemen. De markt is 300 m2 groot en biedt plaats aan tientallen handelaars en kwekers. Verwacht geen opgemaakte bloemstukken of uitgebalanceerde boeketten, want die vind je hier niet. Wel heb je de keus uit vele soorten en kleuren bloemen, bijvoorbeeld de negentien verschillende rozen in acht verschillende kleuren van kweker Orlando Carrilho. De bloemenmarkt is geopend op maandag en woensdag van 07.00 tot 14.00 uur en op vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur.

Mercado da Ribeira
Avenida 24 de Julho
Cais do Sodré, Lisboa

Lees ook:Madeira volgeboekt voor bloemenfeest
Lees ook:Favoriete restaurants: Mercearia in Porto
Lees ook:Mercado do Bolhão: architectuur en verse groenten
Lees ook:De bloemen van Madeira
Lees ook:Middeleeuwse feesten rond het kasteel

Eén reactie op “De bloemenmarkt van Lissabon

  1. Stefan

    Gaaf dat die bloemenmarkt inderdaad weer heropgericht is!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.