Fietsles in Lissabon

In een regionale krant in Nederland stond vorige maand een artikel over fietsen in Lissabon. “Dat zou ik niemand aanraden”, was mijn eerste gedachte, want daar is niemand in de Portugese hoofdstad op ingesteld. Het artikel gaf aan dat fietsen – buiten het vlakke deel langs de Taag- inderdaad geen goed idee was en dus werd de lezer meegenomen naar de andere kant van de Taag, naar plaatsen als Sesimbra en Amora. Maar wat als je nou toch liever de zeven heuvels van Lissabon beklimt? Enig speurwerk later vond ik de perfecte tip: Bike Buddy.

Bike Buddy is een project wat mensen aanmoedigt zich per fiets te verplaatsen in Lissabon. Zestien zogenaamde bike buddies zijn ervaren in het fietsen in de hoofdstad en nemen je mee op je eerste tochtjes. Ze geven je tips over routes, wat wel en niet mag, wat je het beste mee kunt nemen en alles wat je verder wilt weten. Het idee is om je twee tot drie keer per week voor een periode van drie weken mee te nemen. Bike Buddy kan je echter ook helpen met het opstellen van de makkelijkste route om van A naar B te komen. Dus alle Nederlandse fietsliefhebbers in Lissabon, klik hier!

Lees ook:Fietsenwinkel in Lissabon
Lees ook:Downhill fietsen middenin de stad
Lees ook:Mariza in lijst van beste albums van het decennium
Lees ook:Veertien wandelroutes in Madeira weer begaanbaar
Lees ook:Hoe verdien je de kost in Portugal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.