Dolfijnen in de Taag

Was de Taag niet al fantastisch genoeg? Nu blijken er ook nog dolfijnen in te zwemmen! Eigenlijk is dat al jaren het geval, maar ik wist het helemaal niet. Volgens de verhalen worden het er echter steeds meer, een teken dat het water van de Taag steeds minder vervuild is.

Afgelopen weekend werden twintig dolfijnen geteld in het Estuário do Tejo door de opvarenden van een boot. De dolfijnen sprongen om de boot heen en hadden ook kleintjes bij zich. Volgens een bioloog is het de zoektocht naar eten die de dolfijnen verder de Taag in lokt. Lang zullen ze echter nooit blijven, want een dolfijn is altijd onderweg. De gemeente Lissabon is trots op het bericht. Meer dolfijnen in de Taag betekent meer vis in de Taag en dus een betere waterkwaliteit.

Lees ook:Dolfijnen zoeken in de Algarve
Lees ook:Zoeken naar Maddie kostte bijna negen ton
Lees ook:Lissabon en de Taag
Lees ook:Tips voor kinderen in de Algarve
Lees ook:Fietsles in Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.