Porto Santo viert feest ter ere van Columbus

Christoffel Columbus en de eilandengroep Madeira hebben een bijzondere band. Nadat Columbus op het Portugese vasteland in het huwelijk trad met Felipa de Moniz Perestrelo reisde hij naar Madeira, waar zijn schoonvader gouverneur was, om zich bezig te houden met de suikerhandel. Hij woonde een aantal jaren op het eilandje Porto Santo, waar zijn zoon Diego (Diogo) werd geboren. Ter nagedachtenis aan de tijd die de grote ontdekkingsreiziger hier doorbracht wordt van 16 tot en met 18 september feest gevierd in Vila Baleira op Porto Santo.

Vijftig figuranten zullen oude tijden doen herleven tijdens het Festival Colombo, door onder meer de aankomst van Columbus en zijn huwelijk na te spelen. Andere hoogtepunten zijn de middeleeuwse markt, straattheater, middeleeuwse spelen en natuurlijk veel muziek, dans en eten. Ook erg leuk: er zijn kostuums aanwezig om je in stijl uit te dossen tijdens het bezoek aan het festival. Voor het complete programma (in Portugees) klik hier.

Lees ook:Middeleeuwse feesten rond het kasteel
Lees ook:Feest op Madeira
Lees ook:Middeleeuwse feesten in Silves
Lees ook:Boom Festival: spiritualiteit en duurzaamheid
Lees ook:Centrum Mértola verandert in Arabische Souk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.