Nieuwe tournee van Cristina Branco in Nederland

Zondag 5 april begint Cristina Branco aan een nieuwe tournee door Nederland. De naam van de tournee is Kronos, naar het gelijknamige album dat volgende maand uit zal komen.

Al jaren heeft Cristina Branco als fadozangeres meer succes in Nederland dan in haar eigen land. In 1997 was ze te zien op de Portugese televisie, waaruit een uitnodiging voortvloeide om in Nederland op te treden. Dit optreden werd op CD gezet (Cristina Branco in Holland) en was meteen een daverend succes.

Echter weinig Portugezen weten over wie je het hebt als je haar naam noemt. Waar ze in Nederland altijd volle zalen trekt, heb ik haar in Portugal zien optreden voor een halflege zaal (en dan waren nog veel van de aanwezigen Nederlanders). Sommigen zeggen dat dit komt, omdat ze geen traditionele fado zingt. De thematiek is vaak anders, zoals bijvoorbeeld op de CD Sensus. Waar de traditionele fado vertelt van saudade, de oceaan of de wijk Alfama, brengt Cristina Branco op dit album erotisch getinte gedichten ten gehore.

De zangeres gebruikt vaak poëzie als inspiratiebron. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk het album Cristina Branco canta Slauerhoff, waarbij ze de gedichten van de Nederlandse dichter Jan Jacobus Slauerhoff vertaalt naar prachtige muziek.

Het nieuw album Kronos draait om het thema Tijd. Het is het tiende album van de zangeres, en bestaat uit originele composities van grote namen uit de Portugese muziek : Jose Mario Branco, Sergio Godinho, Jorge Palma, Rui Veloso/Carlos Te, Vitorino, Janita Salome, Victorino d’Almeida, Mario Laginha, Carlos Bica, Joao Paulo Esteves da Silva en Ricardo Dias.

De concerten van Cristina Branco zijn altijd een aanrader. Het is geen uitbundige performer, maar haar stem is prachtig en de donkere achtergrond en prachtige kleding van de zangeres zorgen altijd voor een bijzondere sfeer. Het is gegarandeerd een avond vol emotie waar u even het leven van alle dag achter u kunt laten. Vanaf 5 april hebt u de mogelijkheid Kronos te bekijken in 13 verschillende Nederlandse zalen.

Meer informatie: www.cristinabranco.com

Lees ook:Nieuwe album Cristina Branco groot succes
Lees ook:Gratis download nieuwste single Ana Moura
Lees ook:Lula Pena terug met nieuw album
Lees ook:Fadolegende Carlos do Carmo in Paradiso
Lees ook:Mariza in lijst van beste albums van het decennium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.