Eerbetoon aan Amália Rodrigues

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Amália Rodrigues, de koningin van de fado, overleed. Bij wijze van eerbetoon is vanaf vandaag de CD Amália Hoje te koop, waarop de traditionele fado´s van Amália in een pop-jasje worden gegoten. De CD is een idee van Nuno Gonçalves van de band The Gift. Er wordt op het album gezongen door Sónia Tavares (The Gift), Paulo Praça (Plaza, Turbo Junkie) en Fernando Ribeiro (Moonspell). De eerste single “Gaivota”  en de bijbehorende videoclip zie je in het volgende filmpje. Als je liever de originele versie van Amália wilt horen klik dan door naar de rest van dit bericht.

Lees ook:Nelly Furtado kiest voor Spaans
Lees ook:Nuno Ribeiro wint wielerronde van Portugal
Lees ook:Deolinda tourt door Nederland
Lees ook:Eerste album Amália Rodrigues in heruitgave
Lees ook:Gratis download nieuwste single Ana Moura

0 reacties op “Eerbetoon aan Amália Rodrigues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.