Maestro José Calvário overleden

Op 58 jarige leeftijd is gisteren in Oeiras de componist en orkestleider José Calvário overleden. Waarschijnlijk niet direct een bekende naam, hoewel je hem zou kunnen kennen van het lied “E Depois do Adeus”, Portugal´s bijdrage aan het songfestival van 1974 en het lied dat het startsein gaf voor de Anjerrevolutie. Calvário is ook de schrijver van het best scorende Portugese liedje op een songfestival ooit, namelijk “A Festa da Vida“. Het nummer werd gezongen door Carlos Mendes en bereikte de zevende plaats in 1972.  Calvário werkte ondermeer samen met het London Philharmonic Orchestra, componeerde verschillende concerten en was verantwoordelijk voor de soundtrack van de Portugese film Kiss Me.

Lees ook:Portugal 18e op Songfestival
Lees ook:Portugal kiest Songfestival liedje
Lees ook:Dulce Pontes maakt Greatest Hits album
Lees ook:De beste Portugese DJ´s
Lees ook:Portugal kiest Songfestival liedje 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.