Dubbel CD Dulce Pontes uit in Nederland

Dulce Pontes maakt wat ik noem “zaterdagavondmuziek”. Geen muziek om op te zetten terwijl je bijkletst met je vrienden, of terwijl je de kinderen nog even in bad doet. Zaterdagavondmuziek is muziek die je niet luistert, maar doet. Zoals je naar een film kijkt of een boek leest. Want het is zo mooi en veelomvattend dat je er je volle aandacht bij moet gebruiken om het tot zijn recht te laten komen. Het dubbel album “Momentos“, dat onlangs op de Nederlandse markt gebracht werd, moet zo snel mogelijk aan je muziekcollectie worden toegevoegd!

“Momentos” werd vorig jaar in Portugal uitgebracht ter ere van Dulce Pontes´twintig jarige carrière. Het is een combinatie van nieuwe en oudere nummers, van studio opnames en live recordings, van typische Portugese klanken en verschillende mediterrane invloeden. Onder de zeventien nummers zijn twee duetten: “Tudos somos um” met de Spaanse José Carreras en “O Mar e Tu” met de Griekse George Dalaras. Van Pontes´grootste hit “Cançaõ do Mar” staat een prachtige nieuwe bewerking op het album, waarin de moorse roots van de Portugese muziek onmiskenbaar tot uiting komen. Beeldschoon ook “Naufrágio“, dat live werd opgenomen in Milaan.

Buiten de prachtige muziek die je hoort op de dubbelcd, is ook de verpakking een genot. Een boekje met mooie blauwwitte illustraties biedt de teksten van de nummers in het Portugees, Engels en Frans. Een glaasje port met wat goede kaas erbij en je hebt de perfecte zaterdagavond! Mocht je nog meer willen dan dat, kun je nog proberen kaartjes te bemachtigen voor het eenmalige optreden van Dulce Pontes in Nederland, in Carré (17 juni).

Momentos koop je bij Trip Around the World. Meer informatie over Dulce Pontes plus een voorproefje van “Momentos” vindt je op www.dulcepontes.net.

Lees ook:Dulce Pontes in Nederland en België
Lees ook:Dulce Pontes maakt Greatest Hits album
Lees ook:Prachtig duet Dulce Pontes en Andrea Bocelli
Lees ook:Lula Pena terug met nieuw album
Lees ook:Aurea: de soul sound uit Portugal

0 reacties op “Dubbel CD Dulce Pontes uit in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.