Mazgani: klanken van de verloren liefde

Wie denkt dat je in Portugal de hele dag fado op de radio hoort heeft het mis. Portugal is het Europese land waar de meeste buitenlandse muziek wordt gedraaid op de radio, vooral muziek uit Amerika en Engeland. Veel Portugese artiesten kiezen er ook voor om in de Engelse taal te zingen. Deze artiesten zijn veel minder bekend dan de fado zangeressen die we in Nederland veel tegenkomen. Tijd om eens enkele van deze Portugese artiesten onder de loep te nemen. Vandaag: Mazgani

Sharyar Mazgani is afkomstig uit Setúbal en heeft Iranese roots. Zijn sound kon echter niet meer Amerikaans klinken dan het doet. Labels als indierock, blues, folk en rock´n´roll worden op zijn muziek geplakt en er worden vergelijkingen gemaakt met Nick Cave, Leonard Cohen en Johnny Cash. Niet de minsten om mee vergeleken te worden!Hoe je het ook wilt noemen, Mazgani´s muziek en prachtige stem raken je recht in je hart. Het verdrietige hart wel te verstaan, want mislukte liefdes spelen een hoofdrol.

De singer-songwriter bracht in Portugal twee albums (“Song of the New Heart” en “Song of Distance”) en een EP (“Tell the People”) uit. Voor de internationale markt werd in 2009 het album “Ladies & Gentleman, Introducing Mazgani” uitgebracht. Hierop staan vijf nummers van het debuutalbum “Song of the New Heart”, de tracks van “Tell the People” en een niet eerder uitgebrachte demo. Dit is het album wat je in Nederland kunt kopen.

De zesde track van het album heet “Somewhere Beneath This Sky”, een triest liefdesliedje. Dit nummer won in het Amerikaanse Nashville de derde prijs op de International Songwriting Competition, waar werd gejureerd door grote namen als Tom Waits en Robert Smith. In het volgende filmpje zie je een akoestische versie:

Wil  je meer zien en horen van Mazgani, kijk dan op zijn website.

Lees ook:Mazgani terug in Nederland
Lees ook:Sean Riley & The Slowriders: folk rock uit Portugal
Lees ook:Rita Redshoes: sprookjesachtige singer-songwriter
Lees ook:Nieuw album voor Rodrigo Leão
Lees ook:Mariza in lijst van beste albums van het decennium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.