Jazz van weleer in Lissabon

Jazz liefhebbers kunnen op zaterdag 4 september hun hart ophalen in Lissabon tijdens de Roteiro do Jazz (de jazz-route). Deze wandeling door de stad leidt je langs de belangrijkste locaties die in verband staan met de jazz van de jaren twintig tot de jaren vijftig, zoals theaters, cafés, clubs en historische muziekwinkels.

Je ziet bijvoorbeeld waar in de jaren twintig de allereerste Noord-Amerikaanse zwarte bands voor opschudding zorgden met hun nieuwe muziek, waar in 1948 de allereerste jamsessie van Portugal werd gehouden, en waar in de jaren vijftig de grote concerten van Count Basie en Bill Coleman plaatsvonden. Buiten het feit dat je op deze manier veel leert over de jazz van weleer, maak je tegelijkertijd een prachtige wandeling langs historisch belangrijke plekken van de stad.

Het evenement is een initiatief van jazz-historicus João Moreira dos Santos, die ook verschillende boeken publiceerde over het onderwerp. Om mee te doen moet je je voor 1 september inschrijven door een email te sturen naar [email protected] De kosten zijn vijfentwintig euro per persoon (eten niet inbegrepen).

Lees ook:Jazz in het land
Lees ook:Festas de Lisboa: Jazz om elf uur
Lees ook:Avondwandelingen in Albufeira
Lees ook:Maria João Mendes op festivals in Zwolle en Rotterdam
Lees ook:Te voet door Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.