“Tantas Lisboas” nieuw album van Marco Rodrigues

Als je de hoes van het nieuwe album ziet denk je niet meteen aan fado, want Marco Rodrigues ziet er uit als een sexy fotomodel met zijn stoppelbaard en glimmend maatpak. Toch is deze negenentwintigjarige zanger al een grote naam in de wereld van de fado. Hij werd geboren in het noordelijke Amarante en woonde ook in Arcos de Valdevez, maar voor een serieuze carrière als fadista moest Marco Rodrigues natuurlijk naar Lissabon. Zijn tweede album kwam een maand geleden uit en heet “Tantas Lisboas“, omdat Lissabon volgens de zanger een stad is met vele gezichten. Rodrigues zingt op dit album duetten met grote namen uit de fado als Carlos do Carmo en Mafalda Arnauth (mooi!!!), maar ook de hiphopzanger Boss AC hielp mee. Hier een voorproefje:

Lees ook:Celeste Rodrigues: 65 jaar
Lees ook:Eerste album Amália Rodrigues in heruitgave
Lees ook:Fadolegende Carlos do Carmo in Paradiso
Lees ook:Mariza in lijst van beste albums van het decennium
Lees ook:Eerbetoon aan Amália Rodrigues

Eén reactie op ““Tantas Lisboas” nieuw album van Marco Rodrigues

  1. Rolf

    Ik heb deze cd via de site van Fnac besteld, het is een erg fijne cd die je makkelijk een aantal keren achter elkaar kunt luisteren en zoals mijn zus zei: het is weer eens iets anders als de bij ons meer bekende zangeressen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.