Pedro Carneiro wint Gulbenkian kunst prijs

Pedro Carneiro, percussionist, dirigent en componist, heeft de Prémio Gulbenkian da Arte gewonnen. De jury bestempelde hem als een genie en prees hem om het kiezen voor de ongebruikelijke marimba als instrument. Hij is één van ‘s werelds belangrijkste solo  percussionisten.

Pedro Carneiro is te gast geweest bij vele grote orkesten, zoals het BBC National Orquestra of Wales en het Tampere Philharmonic Orquestra, en droeg bij aan bekende evenementen als het Grant Park Musical Festival in Chicago en La Biennale di Venezia. Hij gaf gastcolleges op gerenommeerde universiteiten en is nauw betrokken bij de percussie opleiding van de Escola Superior de Música de Lisboa. Deze prijs is er één van de vele die hij mondiaal wist te veroveren.

De Prémio Gulbenkian da Arte wordt uitgereikt sinds het vijftig jarig bestaan van de Gulbenkian stichting. Eerdere winnaars waren Pedro Costa, Vera Mantero en Cristina Reis. Kunst is één van de prijscategorieën naast wetenschap, onderwijs en weldadigheid.

Meer informatie over deze bijzondere muzikant vind je op www.pedrocarneiro.com.

Lees ook:Hiphop en klassiek komen samen in Porto
Lees ook:Cristo Rei waakt al 50 jaar over Lissabon
Lees ook:Metro bestaat vijftig jaar
Lees ook:Calouste Gulbenkian: van zakenman tot filantroop
Lees ook:Tuinen van het Queluz paleis heropent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.