Twee Syriërs uit Guantánamo naar Portugal

(foto: opendemocracy, Flickr)

Vandaag maakte het Ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat Portugal twee Syrische gevangenen uit Guantánamo zal opvangen. Ze krijg een speciaal visum op grond van humanitaire overwegingen. Volgens het Ministerie is naast de humanitaire overweging ook rekening gehouden met de waarde van externe relaties, het waarborgen van de veiligheid en de mogelijke integratie van de ex-gedetineerden in de Portugese samenleving. Obama wil Guantánamo sluiten en vroeg Europa om hulp bij de opvang van die gevangenen die niet naar hun eigen land kunnen terugkeren, omdat ze daar levensgevaar lopen. Portugal gaf in december al aan bereid te zijn tot opvang en vandaag werd dus bekend dat het in eerste instantie gaat om twee Syriërs. Of er daarna meer zullen volgen is onbekend.

Lees ook:Portugal staat open voor Guantánamo gevangenen
Lees ook:Portugal cancelt twee miljoen Mexicaanse griepvaccins
Lees ook:De suiker is op
Lees ook:Portugese homoseksuelen mogen geen bloed geven
Lees ook:Portugees ministerie wil schorsing Nederlandse oogarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.